Groepsfoto G-teams VV Drachten en sportstichting Dol Fijn.jpg

Aangepast sporten

Sport en bewegen moet voor iedereen beschikbaar zijn, ook voor mensen met een beperking! Het is voor deze doelgroep echter een stuk lastiger om de juiste sport te vinden, omdat niet iedere aanbieder past bij de individuele behoefte. Het Sportbedrijf zorgt ervoor dat aangepast sporten centraal staat in de gemeente Smallingerland. Samen met sportverenigingen, - aanbieder, onderwijs en zorginstellingen vormen we het aangepast sporten in Smallingerland.

 

Aanbod in Smallingerland

Wil je ontdekken welke sport bij jou past, maar heb je wat extra hulp nodig? Geen enkel probleem, wij helpen je graag op weg! In de gemeente Smallingerland is er namelijk veel aanbod voor Aangepast sporten! Op Uniek Sporten zie je het sportaanbod in onze gemeente. Ben je enthousiast geworden over een sport en wil je dit graag proberen? Meld je dan gerust aan.

Gratis sporthulpmiddelen uitproberen? Dat kan hier!

 

Activiteiten in 2022 uitgelicht!

Ook bieden wij verschillende activiteiten aan, die toegankelijk zijn voor de aangepast doelgroep:

  • Maand van Aangepast Sporten (november) > informatie volgt 
  • Kerstvakantie > informatie volgt 

Wil je graag voor de bovenstaande activiteiten aanmelden klik dan op 'klik hier' voor meer informatie of neem contact op met onze buurtsportcoach Karl via k.vanvleeren@sportbedrijfdrachten.nl

 

Schoolsportagenda activiteiten ook voor speciaal basisonderwijs!

Naast de bovenstaande activiteiten organiseert het Sportbedrijf samen met sportverenigingen vele verschillende sportactiviteiten, allen met als doel kinderen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten. Gedurende het hele schooljaar zijn Schoolsportagenda activiteiten ingepland waaraan basisschool leerlingen, middels aanmelding via deze pagina, kunnen deelnemen. Deelname aan een activiteit of toernooi kost €1,50 per deelnemer en deelname aan een sportweek kost €20,- per clinic per groep.

Er is een breed sport- & beweegaanbod opgezet, zodat er voor elke leerling van het primair- en speciaal basisonderwijs wat leuks in staat. Hierdoor is de verbinding tussen school en sport sterker dan ooit! Door deze vruchtbare samenwerking kan gezond gedrag nog beter gestimuleerd worden, zodat iedere leerling fit en gezond in de schoolbanken zit.

Klik hier voor de kalender en de aanmeldpagina.

 

Ondersteuning nodig?

Kunnen wij naast het bovenstaande aanbod ergens anders meehelpen? Of wil je als vereniging/sportaanbieder starten met aanbod voor de aangepaste doelgroep, maar kun je hierbij ondersteuning gebruiken? Wij helpen je graag om jouw aanbod tot een succes te maken! Neem contact op met onze buurtsportcoach Karl via k.vanvleeren@sportbedrijfdrachten.nl