korfball-g80dc5c206_1920.jpg

Zaalkorfbal

13 december is het zaalkorfbaltoernooi voor de groepen 4 t/m 6. Het toernooi wordt gehouden in de Snij Noord Hal (Sportlaan 10). Parkeren is mogelijk aan de Sportlaan. Toeschouwers zijn van harte welkom. Ze kunnen plaatsnemen op de tribune of in de kantine. Eten en drinken mag alleen op de tribune .

Klik hier voor het speelschema (of bekijk het hieronder!)

Vanaf 14.15 is de sporthal geopend voor deelnemers en publiek. Warmlopen kan in de zaal. Tijdens de wedstrijden kunnen de kinderen buiten de speelvelden warmlopen. Omkleden is mogelijk in een van de kleedkamers. Gewenste sportkleding: t-shirt en een korte broek. Zaalschoenen zijn verplicht.

Tijdens het evenement worden er foto’s gemaakt, we zorgen ervoor dat de kinderen niet herkenbaar in beeld komen. Er is daarnaast een EHBO aanwezig en de winnaar van de poule gaat met een beker naar huis. Of je nu wint of verliest je gaat altijd met een vaantje naar huis.

Hieronder nog een korte uitleg van de korfbalregels:

Groep 4

  1. Je mag altijd schieten (ook als er iemand voor je staat te verdedigen)
  2. Jongens mogen meisjes verdedigen en andersom
  3. Een speler mag na zijn eigen schot niet direct na het afvangen weer schieten. De speler moet in die situatie de bal eerst overspelen naar een medespeler. Als speler A schiet en mist, en speler B vangt af, mag diegene wel meteen schieten. Schiet speler A wel, dan krijgt de tegenstander de bal.
  4. 10-secondenregel; een speler moet binnen 10 seconden de bal overspelen naar een medespeler. Dit geldt dus niet alleen bij het uitnemen van de bal maar gedurende de hele wedstrijd. Als het langer duurt dan 10 seconden krijgt de tegenstander de bal. Geadviseerd wordt om laatste vier seconden hardop terug te tellen
  5. Wisselen tijdens time out en rust. Wissel en terugwisselen is onbeperkt
  6. De huidige spelregels blijven verder van toepassing (niet lopen met de bal, niet overgeven van de bal, niet voetballen, niet te zwaar hinderen

Extra spelregels SUPER-speler

Bij een verschil van drie doelpunten wordt er een SUPER-speler ingezet.
De SUPER- speler is een wisselspeler van de ploeg die achter staat. De verhouding in het veld is dan 5-4. De SUPER-speler verlaat het veld bij het terugdringen van het verschil naar 2 doelpunten in het voordeel van de andere partij.

Groep 5 en 6:

  1. Wisselen tijdens rust. Wissel en terugwisselen is onbeperkt
  2. Je mag niet schieten als je wordt verdedigd
  3. De huidige spelregels blijven verder van toepassing(niet lopen met de bal, niet overgeven van de bal, niet voetballen, niet te zwaar hinderen, verdedigd schieten niet toegestaan, jongens verdedigen geen meisjes en andersom)

Details: 

Datum: Woensdag 13 december 2023
Tijd: Na schooltijd
Doelgroep: Groep 4 t/m 6
Door: KV Drachten
Locatie: SNIJ Noord hal Drachten, Sportlaan 10

Aanmelden t/m: Vrijdag 17 november 2023
Aanmelden: team of via school
Kosten: €1,50 per deelnemer
Teams: Teams van 4 personen (2 jongens + 2 meisjes, meisjes mogen jongens vervangen andersom niet), elke school levert 1 scheidsrechter.