Wereldmeiden

Over Wereldmeiden MDT

Wereldmeiden is een maatjesproject waarin een divers samengestelde groep meiden al sportend hun netwerken voor elkaar ontsluiten en van elkaars leven en achtergrond leren. Nederlandse meiden sporten ongeveer een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingachtergrond.

In het project Wereldmeiden onderscheiden we twee groepen meiden:

  • meiden die (al enige tijd) in Nederland wonen en bekend zijn met de Nederlandse sportwereld (de buddy’s);
  • en meiden die nog maar net in Nederland wonen en bezig zijn met hun inburgering (de deelneemsters).

Aanmelden als buddy
Hou je van sport, ben je tussen de 14 en 28 en doe je graag iets voor een ander? En lijkt het je leuk om een tijdje met een groep meiden samen verschillende sporten te proberen en elkaar daarbij beter te leren kennen? En wil je ook graag nieuwe dingen leren over organiseren en over andere culturen? In dit project komt dat allemaal bij elkaar. Meedoen levert je misschien studiepunten op. Het kan ook een leuke stage invulling zijn. Informeer naar de mogelijkheden van maatschappelijke diensttijd op je opleiding. 

Na afloop van het project ontvang je als MDT-er een certificaat.

Wat ga je doen?

Als buddy sport je een half jaar lang 1 keer per week samen met meiden met een vluchtelingenstatus (deelnemers). Door deelname aan Wereldmeiden leer je over elkaars leven en achtergrond. Je leert hoe je via maatschappelijke projecten en activiteiten een belangrijke bijdrage kan leveren aan de samenleving en meiden kunt helpen bij hun integratie in de sport. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen talenten.
Maar bovenal leer je veel nieuwe meiden en veel nieuwe sporten kennen! En het is ook nog eens super leuk en gezond.

Elke week ga je met de hele groep van buddy’s en deelnemers een andere sport uitproberen, ongeveer 10 weken lang. En na die 10 weken kiezen de deelnemers een sport die je daarna samen in koppels nog een aantal keer mag blijven doen.

Ben jij tussen de 14 en 28 jaar en een wereldmeid? Dan zoeken wij jou! Meld je aan bij Brenda. Stuur een appje naar 06-83609522 of mail naar b.jager@sportbedrijfdrachten.nl.


Wil je nog iets meer weten over Wereldmeiden, kijk dan dit filmpje