verenigingsnieuws

verenigingsnieuws

Corona gerelateerd nieuws

Vanuit het laatste voorzittersoverleg op 10 november is naar voren gekomen dat verenigingen het erg lastig vinden om vrijwilligers te vinden om het CTB (coronatoegangsbewijs) te controleren. Samen met de gemeente is gekeken naar de mogelijkheid voor ondersteuning om het controleren van het CTB makkelijker te maken.

Loopt jullie vereniging nog tegen dingen aan in de controle van de CTB? Neem dan contact op met Floran Bathoorn en plan een afspraak om te kijken waar het Sportbedrijf kan ondersteunen.

Gebruik polsbandjes voor controle coronatoegangsbewijs

De gemeente Smallingerland heeft goedkeuring gegeven voor het gebruik van polsbandjes ter controle op het coronatoegangsbewijs die slechts één keer verstrekt hoeven te worden. Voorwaarde is dat polsband een datum bevat zodat er niet gefraudeerd kan worden met andere polsbandjes, de polsbandjes kunnen worden voorzien van een datum door middel van een stempel, Stempel en polsbandjes worden vergoedt door de gemeente. Hierdoor kan een lid die reeds gecontroleerd is makkelijk in en uit lopen zonder opnieuw zijn/haar CTB te tonen. Deze polsbandjes worden collectief ingekocht. Wil je werken met polsbandjes met een datum? geef dit dan aan door een mailtje te sturen naar Floran Bathoorn van Sportbedrijf Drachten via f.bathoorn@sportbedrijfdrachten.nl

 

Geef in deze mail aan:  

1. Hoeveel polsbandjes je nodig hebt

2. Op welke dagen je ze wil gebruiken

3. Op welke locatie ze ingezet worden

 

Klik hier voor de voorwaarden van de gemeente.