Spring siwm.jpg

Spring Swim 2023

Groot zwemevenement met de beste zwemmers uit het land! Zaterdag 4 en zondag 5 maart

Koop hier je tickets

Op zaterdag 4 en zondag 5 maart staat in Zwemcentrum De Welle de 4e editie van de Spring Swim centraal. Twee dagen lang strijden de beste zwemmers uit Nederland tegen elkaar voor de medailles en de Spring Swim Bokaal.  Dit jaar werken DZ&PC Drachten en Sportbedrijf intensief samen om er een geslaagd toernooi van te maken.

Spring Swim, dat in 2019 voor het eerst werd georganiseerd, breidt na drie succesvolle edities uit naar een groot tweedaags zwemtoernooi met series en finales. De zwemmers moeten zich d.m.v. de serie plaatsen voor de finale die aan het einde van de middag wordt gezwommen.

DZ&PC en Sportbedrijf Drachten slaan hierbij de handen ineen, omdat het toernooi groter aan het worden is. “Wij hebben elkaar nodig om het toernooi neer te zetten, Sportbedrijf doet de tickets en de horeca en wij regelen alles m.b.t. de wedstrijdzaken en de organisatie rond het bad”, aldus Erik Nijholt, hoofdtrainer wedstrijdzwemmen DZ&PC.

De ambitie om het toernooi groot te maken en neer te zetten in de Nederlandse zwemkalender is dan ook zeer realistisch. De Spring Swim is een mooi meetmoment begin maart voor de Nederlandse top richting de kwalificatiewedstrijd voor WK, EK en Europese jeugdkampioenschappen.

Toekomst nieuwe bad

Op 7 februari 2023 is door de gemeenteraad van Smallingerland definitief besloten om over te gaan op nieuwbouw van Zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. Met oog op het nieuwe zwembad waarbij het nieuwe 50-meterbad de olympische afmetingen krijgt (4e zwembad in Nederland), is het belangrijk dat de samenwerking m.b.t. grote zwemevenementen goed wordt neergezet.

Erik vervolgt; “Met de uitbreiding van de Spring Swim kunnen we laten zien grote zwemwedstrijden qua deelnemersaantallen en organisatie aan te kunnen. De ambitie om uiteindelijk naar een driedaags sporttoernooi te gaan is dan ook aanwezig.”

4 en 5 maart

Op zaterdag 4 en zondag 5 2023 maart zwemmen een flink aantal zwemmers vanuit de Nederlandse top hier in Zwemcentrum de Welle. De wedstrijd wordt gebruikt als meetmoment richting de kwalificatiewedstrijd begin april in Eindhoven. De finales zullen een waar spektakel worden, tijdens de finales (17:00 tot 18:30) zal er een spannende strijd losbarsten om de titels.

Vanwege het nieuwe tweedaagse sporttoernooi zullen de medailles worden uitgereikt door wereldkampioen zwemmen Marrit Steenbergen, Dhr. Rijpstra (burgemeester), Dhr. Van der Zwam (wethouder sport) en dhr. Siderius (Directeur Sportbedrijf Drachten)

Tickets zijn te verkrijgen via: www.sportbedrijfdrachten.nl/spring-swim