Waterpolo.jpg

Schoolsportagenda: Zwemsporten

Datum: Woensdag 31 januari 2024
 
Tijd: 14:45 tot 14:55 inloop en omkleden. 15:00 starten 16:30 uur afsluiting en omkleden.  
 
Doelgroep: Kinderen van groep 5 t/m 8 in het bezit van een zwemdiploma.  
 
Door: Sportbedrijf Drachten in samenwerking met de zwemvereniging DZ&PC en Reddingsbrigade Drachten.  
 
Locatie: Zwemcentrum De Welle, Reidingweg 6 Drachten (via de scholeningang de route naar de kleedkamers van het 50 meter bad volgen, daar kunnen de kinderen zich omkleden.) 
 
Aanmelden t/m: 14 januari 2024
 
Aanmelden via link:https://www.sportbedrijfdrachten.nl/schoolsportkalender 
 
Kosten: €1,50 per deelnemer 
 
Altijd al verschillende zwemsporten willen uitproberen? Meld je nu aan voor de SSA Zwemsporten!  
 
De sporten waterpolo, synchroonzwemmen, zwemmend redden en wedstrijdzwemmen zullen een leuk programma maken waarbij er in verschillende groepen uitdagende opdrachten gedaan zullen worden. De groepjes worden op de middag zelf gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, zodat ieder met zijn eigen niveau aan de sporten kan deelnemen.  

Vanaf 14:45 kun je naar binnen om om te kleden, om 15:00 moet iedereen omgekleed aan de start staan! Deelnemers en toeschouwers kunnen de schoolzwemingang aan de achterkant van het gebouw nemen waar jullie opgevangen worden. Toeschouwers kunnen plaatsnemen op de banken in de zwemzaal. Schoenen zijn niet toegestaan. Schoenhoesjes zijn voor 50 cent te koop in het zwembad. Ook kan er natuurlijk op blote voeten of slippers gekeken worden. Namens de zwemvereniging DZ&PC en Reddingsbrigade Drachten, wensen wij iedereen een gezellige en sportieve middag toe!  

Tijdens zwemsporten worden er door Sportbedrijf Drachten foto’s gemaakt. Hierbij zal rekening gehouden worden dat kinderen niet herkenbaar in beeld worden gebracht. Deze foto’s worden na afloop gepubliceerd op de website van Sportbedrijf Drachten en/of op social media. Indien een school of individu bezwaar heeft tegen het maken of plaatsen van foto’s, wordt deze verzocht dit minimaal 1 dag voor de activiteit kenbaar te maken bij Sportbedrijf Drachten (via schoolsportagenda@sportbedrijfdrachten.nl).  

Deelnemers en toeschouwers kunnen de schoolzwemingang aan de achterkant van het gebouw nemen waar jullie opgevangen worden. Toeschouwers kunnen plaatsnemen op de banken in de zwemzaal. Schoenen zijn niet toegestaan. Schoenhoesjes zijn voor 50 cent te koop in het zwembad. Ook kan er natuurlijk op blote voeten of slippers gekeken worden. Namens de zwemvereniging DZ&PC en Reddingsbrigade Drachten, wensen wij iedereen een gezellige en sportieve middag toe!  

Aanvullende informatie:  

  • Trek voor deze middag zwemkleding aan waarin jij goed kunt bewegen, als je een zwembrilletje hebt mag je deze ook zeker meenemen.  
  • Tijdens de middag zijn er korte wisselmomenten waarbij niet de gelegenheid is om te eten, zorg dat je van tevoren genoeg gegeten hebt voor een energieke middag. Een flesje met water kan handig zijn om mee te nemen. Er zal geen horeca beschikbaar zijn deze middag.  
  • Parkeergelegenheid voor auto's is aan de Reidingweg, er kan een parkeerkaartje gehaald worden bij de infobalie van De Welle. 
  • Omdat ook in het diepe gedeelte van het bad gezwommen wordt is het bezit van een zwemdiploma verplicht!  
  • Tijdens het evenement zijn er EHBO-voorzieningen aanwezig.  
  • Waardevolle spullen mogen in de tassen mee de zwemzaal in en op de tribune gezet worden. 
  • Er zijn maximaal 120 tickets beschikbaar voor deze dag.  
  • Mocht door onvoorziene omstandigheden het evenement niet door kunnen gaan, wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen met de deelnemers.  
  • Voor aanvullende vragen of informatie kan cotnact opgenomen worden met Luca Ebbinge, Coach Sport & Bewegen bij Sportbedrijf Drachten via de mail of telefoon (l.ebbinge@sportbedrijfdrachten.nl of 06-82062176).