Voetbal

Datum: Woensdag 13 april 2022 (week 15)

Tijd: Na schooltijd

Doelgroep: Groep 7 en 8

Door: VV Drachtster Boys

Locatie: Voetbalvelden Drachtster Boys, Postlaan 5, Drachten

 

Aanmelden t/m: Vrijdag 25 maart 2022 (week 12)

Aanmelden: via school

Kosten: €1,50 per deelnemer

 

Algemene informatie: Op woensdag 13 april 2022 organiseert Drachtster Boys het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen uit het basisonderwijs (groepen 7 en 8). Ook dit jaar is weer de mogelijkheid teams op te geven voor de A- of B-league. Op deze manier spelen de teams meer op hun eigen niveau, wat het spelplezier van iedereen ten goede komt.

 

De winnaar van de A-league kwalificeert zich voor de regiofinales van de KNVB, de winnaar van de B-league niet.

 

De KNVB hanteert sinds seizoen 2018/2019 nieuwe regels in de leeftijdscategorieën O12 en O11. Eén van de nieuwe dingen is dat de kinderen in deze categorieën 8 tegen 8 gaan spelen op een (aangepast) half veld. Ook het schoolvoetbal gaat hier in mee en dus hebben we besloten dit ook direct te doen voor de A-league.

 

Vanwege het aantal beschikbare velden en doelen bij VV Drachtster Boys, spelen de teams van de B-league 6 tegen 6 op een kwart veld.

 

SPELREGELS

- Jongens en meisjes mogen in hetzelfde team spelen.

- Jongens mogen echter niet worden toegevoegd aan een team van meisjes.

- Wanneer een school zich heeft ingeschreven met meer dan één team, mogen spelers niet worden overgeheveld van de ene naar de andere team. Dat is evenmin toegestaan wanneer de andere teams van de school zijn uitgeschakeld.

- Bij gelijke kleuren dient het eerstgenoemde team hesjes aan te doen. Deze zijn te leen bij de wedstrijdtafel.

- Op een team dat niet op het aangeven tijdstip aanwezig is, wordt maximaal 5 minuten gewacht. Hierna heeft de tegenpartij met 2-0 gewonnen.

- Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt en een verliespartij 0 punten.

- Bij herhaaldelijk onsportief gedrag (zowel verbaal als non-verbaal), mogen de scheidsrechters spelers uit het veld sturen. Wanneer dit in meerdere wedstrijden bij hetzelfde team voorkomt, kan de toernooileiding besluiten over te gaan tot puntenaftrek.

- Een speler die door de scheidsrechter uit het veld wordt gestuurd, mag het hele toernooi niet meer meedoen.

- Wanneer twee teams gelijk zijn geëindigd in hun poule, bepalen de volgende criteria de winnaar: Doelsaldo. Is dat gelijk dan bepaald het aantal doelpunten dat de teams hebben gemaakt. Is dat ook gelijk geldt het onderlinge resultaat. Wanneer dan nog steeds geen winnaar kan worden bepaald, worden door beide teams 5 strafschoppen genomen.

- In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Zeer belangrijk voor de scheidsrechters! Voor meer informatie over de (nieuwe) regels van het 6-6 en 8-8 voetbal klikt u hier.

 

Elke school is verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter. Wij vinden het erg belangrijk dat de school een scheidsrechter levert, want de organisatie is afhankelijk van alle vrijwilligers. Heeft de school geen scheidsrechter om in te zetten, dan kunt u een scheidsrechter van het Sportbedrijf huren. De kosten hiervoor zijn €25,-. Als u op de dag zelf geen scheidsrechter inzet, dan huurt u automatisch een scheidsrechter van ons in.