Voetbal.jpg

Schoolvoetbal

Datum: Woensdag 17 april 2024 

Tijd: 13:00 - 18:00 uur 

Doelgroep: Groep 7 en 8 

Door: v.v. Drachtster Boys 

Locatie: Voetbalvelden Drachtster Boys, Postlaan 5, Drachten 

Kosten: 1,50 per deelnemer 

Aanmelden t/m: 22 maart 2024  

Algemene informatie:
Op woensdag 17 april 2024 organiseert v.v. Drachtster Boys het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen uit het basisonderwijs (groepen 7 en 8). Ook dit jaar is weer de mogelijkheid teams op te geven voor de A- of B-league. Op deze manier spelen de teams meer op hun eigen niveau, wat het spelplezier van iedereen ten goede komt. De wedstrijden van de A-league worden gespeeld op een half veld met 8 spelers per team. In de B-league worden de wedstrijden gespeeld op een kwart veld en met 6 spelers per team.

De winnaar van de A-league kwalificeert zich voor de regiofinales van de KNVB, de winnaar van de B-league niet.

Spelregels:

- Jongens en meisjes mogen in hetzelfde team spelen.

- Jongens mogen echter niet worden toegevoegd aan een team van meisjes.

- Wanneer een school zich heeft ingeschreven met meer dan één team, mogen spelers niet worden overgeheveld van het ene naar het andere team. Dat is evenmin toegestaan wanneer de andere teams van de school zijn uitgeschakeld.

- Bij gelijke kleuren dient het eerstgenoemde team hesjes aan te doen. Deze zijn te leen bij de wedstrijdtafel.

- Op een team dat niet op het aangeven tijdstip aanwezig is, wordt maximaal 5 minuten gewacht. Hierna heeft de tegenpartij met 2-0 gewonnen.

- Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt en een verliespartij 0 punten.

- Bij herhaaldelijk onsportief gedrag (zowel verbaal als non-verbaal), mogen de scheidsrechters spelers uit het veld sturen. Wanneer dit in meerdere wedstrijden bij hetzelfde team voorkomt, kan de toernooileiding besluiten over te gaan tot puntenaftrek.

- Een speler die door de scheidsrechter uit het veld wordt gestuurd, mag het hele toernooi niet meer meedoen.

- Wanneer twee teams gelijk zijn geëindigd in hun poule, bepalen de volgende criteria de winnaar: Doelsaldo. Is dat gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten dat de teams hebben gemaakt. Is dat ook gelijk geldt het onderlinge resultaat. Wanneer dan nog steeds geen winnaar kan worden bepaald, worden door beide teams 5 strafschoppen genomen.

- In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Scheidsrechters:

Zeer belangrijk voor de scheidsrechters! Voor meer informatie over de regels van het 6-6 en 8-8 voetbal, klikt u hier voor 6-6 en hier voor 8-8.

Neem zelf een fluit mee!

Uitslagen kan je na de wedstrijd doorgeven aan de veldcoördinator of aan de wedstrijdtafel bij de kantine. Doe dit zo snel mogelijk voor een spoedig verloop van het toernooi.

Elke school is verantwoordelijk voor het regelen van een scheidsrechter (minimaal 14 jaar!). Meldt een school 1 of teams aan, vragen we 1 scheidsrechter van de school. Worden 3 of meer teams aangemeld, worden 2 scheidsrechters gevraagd. Wij vinden het erg belangrijk dat de school een scheidsrechter levert, want de organisatie is afhankelijk van alle vrijwilligers. Heeft de school geen scheidsrechter om in te zetten, dan kunt u een scheidsrechter van het Sportbedrijf huren. De kosten hiervoor zijn €50,- per scheidsrechter. Als u op de dag zelf geen scheidsrechter inzet, dan huurt u automatisch een scheidsrechter van ons in.