Sportief Actief

Sportief Actief

Smallingerland is rijk aan sport- en beweegaanbod. In de hele gemeente is van alles te doen om uw sportieve inspanning en ontspanning te kunnen beoefenen. Ook voor de oudere inwoners van de gemeente is genoeg te doen! Graag vertellen we u hier wat allemaal te doen is en welke bijzondere activiteiten er gepland zijn. Ook willen we met u meekijken welke sport of activiteit bij u past.  

Samen gaan we voor een leven lang in beweging!

Activiteitenagenda

Sportief Actief Beweegmarkt

In de herfstvakantie organiseert Sportbedrijf Drachten de Sportief Actief Beweegmarkt. Verschillende sportverengingen en -clubs laten zien welke sporten Smallingerland te bieden heeft voor mensen vanaf 50 jaar. De beweegmarkt is op vrijdag 22 oktober van 14:00 tot 16:00 uur in Sûnenz (Burg. Wuiteweg 140-B in Drachten). Aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnenlopen. De koffie en thee staan klaar.

Uitgelicht

FitStap

In 12 weken wordt u geholpen om een actievere leefstijl aan te nemen. Door te richten op het wandelen en de wandeltechniek wordt voor een goede basis gezorgd. Daarnaast is aandacht voor eten en drinken, gedrag, cognitieve fitness en uw persoonlijke doelen. Voor meer informatie over FitStap, klikt u hier

Cognitieve Fitness

Cognitieve fitness combineert oefeningen waarbij u zich fysiek en mentaal inspant. Het doel is om de gezondheid van het brein op peil te houden of te verbeteren. Cognitieve fitness wordt ook ingezet als preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en psychische klachten. Houd uw brein op peil: use it or lose it! Klik hier voor meer informatie over cognitieve fitness. 

FlexSport 

Niet iedereen wil zich binden aan een vereniging of aan één sport. Daarom is er nu FlexSport. Via de app kunt u zich aanmelden voor de verschillende activiteiten en kunt u elke keer iets anders doen. Ook kunt u aangeven welk aanbod u nog mist. Kijk voor meer informatie over FlexSport op deze pagina

 

Wilt u meer informatie dan u kunt vinden op onze website?
Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

Dit veld is verplicht
U heeft uw achternaam niet ingevuld
U heeft uw telefoonnummer niet ingevuld
U heeft uw e-mailadres niet ingevuld
Dit veld is verplicht