Kanovaren.jpg

Schoolsportagenda

Schoolsportagenda 2023-2024

Klik hier voor de kalender en de aanmeldpagina

Samen met sportverenigingen organiseert Sportbedrijf Drachten vele verschillende sportactiviteiten, allen met als doel kinderen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sporten. Gedurende het hele schooljaar zijn Schoolsportagenda activiteiten ingepland waaraan basisschool leerlingen, middels aanmelding via deze pagina, kunnen deelnemen. Deelname aan een activiteit of toernooi kost €1,50 per deelnemer en deelname aan een sportweek kost €20,- per clinic per groep.

Er is een breed sport- & beweegaanbod opgezet, zodat er voor elke leerling van het primair- en speciaal basisonderwijs wat leuks in staat. Hierdoor is de verbinding tussen school en sport sterker dan ooit! Door deze vruchtbare samenwerking kan gezond gedrag nog beter gestimuleerd worden, zodat iedere leerling fit en gezond in de schoolbanken zit.

Clinics voor basisscholen
Ook is er een leuk aanbod van sportverenigingen die clinics kunnen geven op basisscholen. Deze clinics zijn onder schooltijd en kosten €20,- per les (45 minuten). Het bedrag dat de scholen betalen (achteraf, per factuur) gaat via het Sportbedrijf naar de sportvereniging toe, als beloning voor de trainer. Als locatie kan in overleg met de vereniging gekozen worden voor de school (speellokaal), de gymzaal of bij de sportvereniging zelf.

Aanmelden 
Via de kalender kun je je aanmelden voor de sportactiviteiten en sportweken. Let op: Er zijn deadlines! Aanmelden na een deadline is niet mogelijk i.v.m. de noodzakelijke voorbereidingstijd van de organiserende verenigingen. 

Het Sportbedrijf coördineert de activiteiten van de Schoolsportagenda. De sportverenigingen en/of andere sportaanbieders voeren de activiteiten uit.

Aanmelden van de leerlingen voor sportactiviteiten van de Schoolsportagenda gaat via het inschrijfformulier op de website (link naar Eventbrite). Vergeet bij toernooien de opgave van scheidsrechters niet. De uiterlijke aanmeldingsdatum staat bij iedere activiteit aangegeven. Je krijgt binnen twee weken een bevestiging via e-mail. Indien je geen bevestiging ontvangt, neem dan contact op via schoolsportagenda@sportbedrijfdrachten.nl

De clinics van sportverengingen tijdens schooltijd kun je aanvragen via schoolsportagenda@sportbedrijfdrachten.nl. I.v.m. reiskosten en tijdsinvestering van de trainer geldt een minimum van 3 lessen per dag.

Afmelden 
Na bevestiging is de inschrijving definitief en bent je de kosten behorende bij de activiteit verschuldigd. Dit geldt ook voor individuele opgaves die via de school gaan.

Deelname activiteiten en toernooien
De school zorgt voor voldoende begeleiding bij de leerlingen. Kinderen doen in sporttenue mee aan de activiteiten. Alleen deelnemers die zijn aangemeld mogen meedoen.

Kosten en betaling 
Voor de sportactiviteiten, -toernooien en de Beweegweek wordt een vergoeding van € 1,50 per deelnemer gevraagd. Voor de sportweken en clinics geldt een bedrag van €20,- per les (45 minuten). De kosten per activiteit of toernooi staan ook vermeld op de aanmeldpagina. Bij opgaves die via de school verlopen ontvangt de school hiervoor een factuur na aanmelding voor het toernooi of de clinic óf je kunt direct via iDEAL betalen. De individuele opgaves kunnen direct via iDEAL betaalt worden.

Foto’s 
Tijdens de sportactiviteiten en -clinics worden foto’s gemaakt ter promotie van activiteiten van het Sportbedrijf. Indien hier bezwaar tegen is, dit graag minimaal een dag vooraf aan de sportactiviteit kenbaar maken via schoolsportagenda@sportbedrijfdrachten.nl.

Aansprakelijkheid 
Deelname is op eigen risico. Het Sportbedrijf is niet aansprakelijk voor lichamelijk letsel opgedaan tijdens de sportactiviteiten of voor het verlies of de beschadiging van persoonlijke eigendommen. Het Sportbedrijf stelt zich niet aansprakelijk voor schade aan personen en schade of verlies van goederen van zowel deelnemers als bezoekers.