201502152742.jpg

Spring Swim in Drachten: ook Europese topprestatie

Zwemcentrum De Welle stond afgelopen weekend in het teken van de vierde editie van Spring Swim. 306 zwemmers streden om de Spring Swim-bokaal en het Sprintklassement.

• Drachtster Courant

https://lc.nl/weekbladenfriesland/drachtstercourant/Spring-Swim-ook-Europese-topprestaties-28284887.html 

 

Zwemcentrum De Welle stond afgelopen weekend in het teken van de vierde editie van Spring Swim. 306 zwemmers streden om de Spring Swim-bokaal en het Sprintklassement.

Tijdens het toernooi werden acht Spring Swim-records verbroken en doken twee zwemmers onder de limiet van de Europese jeugd- en juniorenkampioenschappen. Renzo Tjon A Joe (50 vrije slag), Djanilla Brink (400 wisselslag en 200 schoolslag), Serena Stel (200 wisselslag), Jesse van der A (50 vlinderslag) en Sven Klink (400 wisselslag) zwommen dit weekend naar fraaie Spring Swim records.

Frouke Ludwig zwom met haar tijd op de 200 rug naar een 11de plaats op de Europese ranglijst voor de dames onder de 17 jaar. Sven Klink zorgde ervoor dat hij met zijn tijd op de 400 wissel naar een 8ste plaats steeg in de Europese ranglijst voor heren onder 18 jaar. Als laatste pakte Djanilla Brink in de Europese ranglijst de 12de plaats op de 200 schoolslag.

Spring Swim
De winnaars van de Spring Swim Bokaal met Van der Zwan (links) en Siderius.

Individueel

Naast deze prestaties waren er veel individuele hoogtepunten. Zoals de oudste deelnemer (63 jaar) die voor het eerst een officiële wedstrijd zwom. Ook behaalden veel zwemmers tot hun grote verrassing een A- of B-finale.

De samenwerking tussen Sportbedrijf Drachten en DZ&PC verliep goed en zij ontvingen dan ook veel lovende en positieve reacties over de organisatie van het toernooi. Door de inzet van een groot aantal vrijwilligers verliepen de series en finales nagenoeg vlekkeloos.

Zaterdag werden de prijzen uitgereikt door Marrit Steenbergen (wereldkampioen zwemmen op de 100 wissel) en burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland. Zondag werden de prijzen uitgereikt door wethouder Peter van der Zwan van Smallingerland en directeur Evert Jan Siderius van Sportbedrijf Drachten.