DSC01349-1.jpg

OBS De Tille haalt met sponsorloop €1898,15 op voor het Beatrix Kinderziekenhuis

De leerlingen van OBS De Tille hebben met een sponsorloop €1898,15 opgehaald voor het Beatrix Kinderziekenhuis. De sponsorloop is een initiatief van Berber Swart, gymleerkracht en buurtsportcoach bij Sportbedrijf Drachten. Berber zamelde al veel geld in door de marathon van Barcelona te lopen. Om het streefbedrag van €11.000 te halen, vroeg ze de leerlingen van De Tille om hulp.

Vooraf zochten de leerlingen zoveel mogelijk sponsors voor ieder rondje dat ze gingen rennen. Donderdagmiddag 11 november was het zover. Na een warming-up op het plein gingen de leerlingen van start. Rond de school was een mooi parcours uitgezet, waarbij de kinderen door familie en vrienden langs de kant werden aangemoedigd. Vol enthousiasme renden leerlingen voor hun leeftijdsgenootjes in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis
Het Beatrix Kinderziekenhuis is onderdeel van het UMCG en het enige kinderziekenhuis in Nederland dat gespecialiseerd is in lever-, dunne darm- en longtransplantaties bij kinderen. Een ziekenhuisopname kan voor een kind een grote impact hebben. De vertrouwde omgeving valt ineens weg. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf in het ziekenhuis zo fijn mogelijk te maken. De overheid en zorgverzekeraars richten zich voornamelijk op financiering van zorg en behandelingen. Maar ook het leefklimaat in het kinderziekenhuis of de begeleiding voor de zieke kinderen en hun familie draagt bij aan de genezing en ontwikkeling van het zieke kind. Giften en donaties worden gebruikt om deze wetenschaps- en welzijnsprojecten te ondersteunen.

Voor ieder kind een glimlach!
‘Als gymleerkracht wil ik een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen,’ vertelt Berber. ‘Maar ook voor kinderen die niet altijd kunnen gymmen of school missen doordat ze ziek zijn, wil ik iets betekenen. Voor ieder kind een glimlach! Er is een prachtig bedrag bij elkaar gerend. Ik ben trots op de leerlingen van De Tille!’

https://www.youtube.com/watch?v=f_ki2SB-E8A