Halfuurtje +partners[2].png

Loop samen een Half Uurtje Door Je Buurtje op 14 november!

Doe jij ook gezellig mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje?

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met de Bas van de Goor Foundation, Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk een halfuur in beweging! We lopen namelijk met Sportbedrijf Drachten op maandag 14 november Een Half Uurtje Door Je Buurtje! Trek jij samen de wandelschoenen aan? Bekijk wanneer en waar onze sportcoaches lopen in het schema onderaan deze pagina.

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Bewegen is voor mensen met diabetes of een grote kans hierop heel belangrijk. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 13 en 14 november Half Uurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes.

 

Zo doe jij ook mee aan Halfuurtje Door Je Buurtje

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee wordt die dagen bijgehouden hoeveel Nederlanders er op 13 en 14 november ook een halfuurtje gewandeld hebben. In de app kun jij je vanaf 7 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 14.000 Nederlanders ruim 53.000 kilometer bij elkaar. Dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om samen een Half Uurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

Wij als Sportbedrijf Drachten lopen in ieder geval mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kan je vanaf nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl.

 

Heel veel succes en tot 13 of 14 november!

 

Half uurtje door je buurtje

       

Coach

Wijk

Locatie

Tijd

 

Dennis Zijlstra

Swetten

Utwyk, Oud Ambacht 116, Drachten

15:30u

 

Sietse Pieksma

Trisken

De Skammel, Melkkelder 84, Drachten

9:00u

 

Jessica Post

Oudega

MFC De Gearrin, Buorren 34C, Oudega

16:00u

 

Karl van Vleeren

Singels

Sunenz, Burgemeester Wuiteweg 140 B, Drachten

12:00u

rolstoel toegangkelijk

Luca Ebbinge

Noord Oost

VSO Talryk, Harddraversdijk 26, Drachten

10:00u

 

Brenda Jager

de Drait

Brede school de Drait, Flevo 190, Drachten

12:15u

 

Liset Rosekamp

Wiken

Brede school de Wiken, Middelwyk 2, Drachten

15:00u

 

Cas Betzema

Venen

ISK , Zetveld 38, Drachten

14:00u

 

Rik Weening

Bouwen

MFA de Bouwen, Klaverweide 48 Drachten

16:00u

 

Kevin Bakels

Folgeren

De Waring, De Excelsior 133, Drachten

14:30u