Groepsfoto G-teams VV Drachten en sportstichting Dol Fijn.jpg

Henk de Jong en Burgemeester Jan Rijpstra trappen de Maand van Aangepast Sporten af

 

Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook als je een beperking hebt. Daarom staat november in het teken van aangepast sporten. Deze themamaand werd woensdagavond 3 november afgetrapt door Henk de Jong en burgemeester Jan Rijpstra. Met deze aftrap startte ook de vriendschappelijke wedstrijd tussen de G-teams van VV Drachten en Sportstichting Dol Fijn.

Groepsfoto G-teams VV Drachten en sportstichting Dol Fijn.jpg

Met gespannen koppies liepen de fanatieke spelers het veld op. Na de aftrap, door de hoofdtrainer van SC Cambuur en de burgemeester, was er van de zenuwen weinig meer te merken en kwam de glimlach terug op het gezicht. Ook het publiek langs de kant werd meegenomen in dit enthousiasme. De G-teams streden in twee keer tien minuten om de winst, waarbij VV Drachten met een eindstand van 2-1 uiteindelijk aan het langste eind trok. Tot slot werd er afgesloten met penalty’s schieten en kregen beide teams een door Henk de Jong gesigneerde voetbal mee naar huis. We kijken terug op een memorabele avond, waarin zichtbaar werd dat sport voor iedereen is.

Henk de Jong en burgemeester Jan Rijpstra trappen de Maand van Aangepast Sporten af.jpg    DSC01328-1.jpg

Sport is voor iedereen

Sporten lijkt vanzelfsprekend, maar het blijft voor iemand met een beperking een uitdaging om te kunnen sporten. Niet iedere sportaanbieder is hierop ingericht of weet wat een sporter met een beperking nodig heeft. In Smallingerland zijn er veel mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten. Dit wordt in de maand november uitgelicht. Op www.sportbedrijfdrachten.nl/maandvanaangepastsporten kunnen inwoners het gehele aanbod van de maand zien en zich aanmelden voor gratis trainingen en clinics. Dit is een initiatief van Sportbedrijf Drachten en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Koninklijke Damstra Installatiegroep.

DSC01333-4.jpg