Corona update

Corona update

Update vrijdag 26 november
Op vrijdag 26 november heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd. 
Vanaf zondag 28 november geldt:

 • Avondlockdown: het zwembad is dicht tussen tussen 17.00 uur ‘s avonds en 05.00 uur ‘s ochtends. Dit betekent dat alle aqua sportlessen, banenzwemmen en de zwemlessen na 17.00 uur komen te vervallen. Bekijk de aanpassingen per activiteit hieronder.
 • 1,5 meter afstand en een mondkapje is verplicht.
 • Een geldig coronatoegangsbewijs is verplicht voor bezoekers vanaf 18 jaar. Jeugd tot en met 17 jaar is hiervoor dus uitgezonderd. Laat bij de ingang je coronatoegangsbewijs en ID-bewijs zien. Zonder geldig coronatoegangsbewijs kunnen we je helaas geen toegang geven. 

Zwemles

Vanaf maandag 29 november geldt:

1.  De zwemlessen van maandag t/m vrijdag worden ingekort naar 30 minuten per les, zodat alle lesgroepen door kunnen gaan op ongeveer eigen lestijd, dag en bij dezelfde instructeur. Het onderstaande schema geldt van maandag t/m vrijdag:

14.45 - 15.30 uur    wordt     14.45 - 15.15 uur
15.30 - 16.15 uur     wordt     15.20 - 15.50 uur 
16.30 - 17.15 uur     wordt     15.55 - 16.25 uur
17.15 - 18.00 uur     wordt     16.30 - 17.00 uur

Let op! De reguliere zwemlessen op zaterdag worden niet ingekort.

2.  Extra zwemlessen op zaterdag
We gaan extra zwemlessen van 30 minuten aanbieden op zaterdag. Alle leskinderen kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Dit zijn lessen voor alle niveaus.

Lessen
Niveau 1 + 2 
Niveau 3 + 4
Niveau B + C

Tijden
13.15 - 13.45 uur
13.50 - 14.20 uur

Inschrijven voor deze lessen kan via de mijn-omgeving onder 'oefenuurtje'. Staat het oefenuurtje niet op je account, neem dan contact met ons op via 0512 - 58 36 66.

 

Aqua Sporten, Banenzwemmen 

Aangezien alle activiteiten na 17.00 uur komen te vervallen, creëren we van maandag t/m vrijdag tijdelijk extra momenten voor banenzwemmen en aqua sporten. 

 • Banenwemmen mogelijk vanaf 07.15 uur.
 • Extra aqua sportlessen in de ochtend, tijdens de lunchbreak en in de middag.

Juist in deze tijd is het belangrijk om te bewegen en te sporten. Blijf fit en vergroot je weerstand. Bekijk het aanbod en reserveer je plekje via de mijn-omgeving.

Recreatief zwemmen

 • Recreatief zwemmen momenteel alleen op zondag. Er geldt weer een maximum aantal bezoekers. Reserveer vooraf om zeker te zijn van waterplezier.

 

Update 6 november

In navolging van de overheidsmaatregelen is een coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers vanaf 18 jaar om toegang te krijgen tot onze sportaccommodaties.

Wij vinden de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Zwemmen en sport in het algemeen maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl. In een veilige omgeving, daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid om het aantal coronabesmettingen te beperken. Wanneer de huidige richtlijnen veranderen, dan zullen wij die volgen en hierover via onze website informeren.

Wij volgen het officiële protocol Verantwoord Zwemmen dat is opgesteld door de Wizz (Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) namens de gezamenlijke partijen in de zwembadbranche en in overleg met het ministerie van VWS. Andere initiatieven of onofficiële protocollen, zoals die van de NSWZ, volgen wij niet.

 

Meest gestelde vragen

 

1. Ik heb een jaarabonnement, maar geen coronatoegangsbewijs. Kan ik mijn abonnement tijdelijk stopzetten?

Wij kunnen het abonnement tijdelijk bevriezen. Neem hiervoor contact op met onze Infobalie via infobalie@sportbedrijfdrachten.nl of 0512 – 58 36 66.

 

2. Ik heb een 10-badenkaart, maar ik heb geen coronatoegangsbewijs. Wat gebeurt er met mijn resterende lessen op de badenkaart?

Het aantal resterende lessen blijft op de badenkaart staan. Je kan hier op een later moment gebruik van maken.

 

3. Ik heb al tickets gekocht, maar wil niet meer komen i.v.m. het coronatoegangsbewijs. Wat nu?

Gekochte tickets kan je zelf annuleren via de mijn-omgeving. Het ticket blijft 2 maanden in de mijn-omgeving staan vanaf het moment van aanschaf, je kan een nieuwe reservering plaatsen binnen deze periode. Wanneer dit niet lukt kan je onze Infobalie een mail sturen via infobalie@sportbedrijfdrachten.nl. Wij retourneren het aankoopbedrag van de tickets niet, we verplaatsen het.

 

4. Wie controleert mijn coronatoegangsbewijs zodat ik toegang krijg?

Medewerkers van Sportbedrijf Drachten controleren bij aanvang of jij een geldig coronatoegangsbewijs hebt via de QR-code in de CoronaCheck-app of via een geprint coronatoegangsbewijs van coronacheck.nl.

 

Zwemles

 

5. Moet ik ook een coronatoegangsbewijs laten zien als ik mijn kind naar zwemles breng?

Ook ouders moeten een coronatoegangsbewijs laten zien als zij hun kind naar zwemles brengen en halen. Mocht hier iets in wijzigen, dan laten we dit uiteraard weten. De looproutes zijn aangepast.

 

6. Kan ik mijn kind bij de deur afzetten? 

Nee, zwemleskinderen laten we niet alleen doorgaan. Een optie is om je kind met een andere ouder mee te laten gaan die wel een coronatoegangsbewijs heeft.

 

7. Ik heb een kind met een fysieke beperking of medische aandoening, mag ik als begeleidende ouder mee?

Ja, begeleiders van deze specifieke groep kinderen mogen mee zonder coronatoegangsbewijs.

 

8. Hoe werkt het bij het schoolzwemmen?
 • Groepsleerkrachten, begeleiders en hulpouders hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien.
 • De route is aangepast: alle leerlingen gaan via de hoofdingang naar binnen en via de schoolingang naar buiten.
 • Kijklessen komen tot nader orde te vervallen

 

 

 

Gezondheidscheck

Indien een van de onderstaande vragen met ja beantwoord wordt, maak dan geen afspraak of annuleer de reservering.

 • Heb je de afgelopen 24 uur één of meerdere klachten gehad zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts of benauwdheid?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
 • Heb je het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld?