Door: Sportbedrijf Drachten & verenigingen

Locatie: Sportpark de Peppel, Gauke Boelensstraat 101, Drachten

Aanmelden t/m: Vrijdag 22 maart 2024

Kosten: €1,50 per deelnemer

Tournify:

• Deze editie gaat er gewerkt worden met de app Tournify, dit is een programma waar alle standen, schema’s en uitslagen digitaal te vinden zijn. Er zullen dus GEEN  uitslagen meer op papieren worden bijgehouden net zoals vroeger.

De scheidsrechters zullen in Tournify komen te staan, zij zien dan ook hun wedstrijden staan die zij zullen gaan fluiten.

Voor scholen is het goed om te weten:

• Daarnaast is het ook mogelijk om de app te downloaden op je telefoon van ‘’Tournify’’, als je de app gedownload hebt vraagt die om de naam van het toernooi, dit is: Schoolvoetbaltoernooi 4v4 Smallingerland
  • Hier kunnen ze zoeken naar hun eigen team bij ‘’mijn team’’,
  • Kijk goed wanneer de eerste wedstrijd van het team begint.
  • Speeltijd is 10 minuten.
  • De scheidsrechters dienen zich 15 minuten voor aanvang van het toernooi dus om 14:00-14:15 te melden bij de organisatie (boven in de ruimte). Zij ontvangen hier de wedstrijdbriefjes ook.
  •

Regels zijn te vinden op sportbedrijfdrachten.nl en komen ook nog op Tournify te staan.

• Kleedkamerindeling komt ook nog in Tournify en op dag zelf zeker te zien met bordjes etc.

Scheidsrechters

Wij gaan ervan uit dat iedere school een scheidsrechter voor het toernooi regelt. Let op: doet jouw school zowel bij groep 3/4 als groep 5/6 mee, dan verwachten wij dat er bij de beide toernooien een scheidsrechter aanwezig is namens de school. Gezien het feit de toernooien na elkaar plaatsvinden, kunnen beide toernooien door 1 persoon per school gefloten worden. Zodra alle namen bekend zijn, zullen wij de scheidrechterskolom in het speelschema op de site toevoegen.

Spelregels

-Scoren mag vanaf elke positie in het veld.

-In een team mogen zowel jongens als meisjes zitten.

-Deelnemers dienen leerlingen te zijn van de school die ze vertegenwoordigen.

-Beslissingen door de scheidsrechters zijn bindend, ga alstublieft niet in discussie.

-Elk team heeft een begeleider door de school aangewezen gekregen.

-Bij het gelijk eindigen in de poule beslist het doelsaldo. Is het doelsaldo gelijk, dan telt wie de meeste doelpunten heeft gemaakt. Bij gelijk aantal gescoorde doelpunten, worden door vier verschillende spelers van elk team strafschoppen genomen tot een beslissing is gevallen.

-Er wordt zonder keeper gespeeld.

-Gaat de bal over de zijlijn, dan wordt de bal met een dribbel van de grond weer in het spel gebracht.

-Tijdens een in-dribbel mag niet direct vanaf de zijlijn gescoord worden.

-Bij inspelen vanaf de zijlijn moet een afstand van 1 meter aangehouden worden.

-Na een doelpunt wordt de bal vanaf de achterlijn weer in het spel gebracht.

-Als de bal over de achterlijn gaat, waarbij deze als laatste is geraakt door een verdediger, dan wordt een hoekschop genomen vanaf één van de hoekpunten bij de pionnen.

-Gaat de bal via een speler (van de aanvallende partij)  over de achterlijn, dan wordt de bal met de voet vanaf de achterlijn weer in het spel gebracht.

-Na een overtreding wordt een vrije trap gegeven.

-Houdt een speler de bal voor het doel tegen met zijn/haar handen, dan neemt de benadeelde partij een strafschop. De bal moet dan vanaf de helft van het veld in het doel geschoten worden. Er staat géén keeper in het doel.

-Speeltijd: 10 minuten per wedstrijd, volgende team hoort al klaar te staan. Is een team 2 minuten of langer te laat, dan verliest het automatisch met 3-0.

-Wisseltijd: Het eindsignaal is direct ook het startsignaal. Er is dus geen wisseltijd.

-Het is mogelijk een speler uit een lagere groep mee te laten doen met een team uit een hogere groep. Andersom is dit niet mogelijk. Spelers van groep 5/6 mogen niet meedoen in teams van groep 3/4.

-Er is géén blessuretijd, een wedstrijd kan dus niet uitlopen. Ook niet als deze door omstandigheden later is begonnen of stil heeft gelegen.

-Bij onduidelijkheden of discussies is het oordeel van de organisatie bindend, maar gezien de aard van het toernooi gaan wij er niet vanuit dat dit nodig zal zijn.